Hjälpsystemen är ett led i att uppnå den så kallade nollvisionen som finns i Sverige, målet är att inga personer ska dödas i trafiken.
I dagens Vetandets värld försöker vi komma fram till vägen mot äran att belönas med en medalj för sin forskning. .Reporter: Cecilia Wide Programledare: Johan Thorstenson Sveriges Radio 00:19:41 Viltövergångar är som skogsbeklädda broar över trafikerade vägar, yahoo chat för android-telefoner och de byggs ofta för att stora djur som till exempel älgar inte ska ta sig ut på vägen och orsaka viltolyckor.I programmet medverkar också Ulrika Björkstén, reporter på plats i ogramledare: Camilla Widebeck 3 Thu, 11:00:00 GMT Det krävs fler forskare från andra discipliner än statsvetenskap för att forskningen bättre ska förstå och kunna bidra till att hejda extremism och terrorism.Lorne - Toronto, Canada i heard that the song is about a man joining a cult.Mer om blodet som finns i verkligheten berättar Petter Höglund, professor i immunologi och läkare vid blodcentralen på Karolinska sjukhuset i Huddinge Sveriges Radio 00:19:36 Han har under de senaste åren studerat säkerhetstänkandet inom kärnkraftsindustrin och upptäckt att man satsar stora resurser på att konstruera tekniska system.
Själv är hon mest intresserad av att fortsätta läsa klassiska texter om kinesisk medicin.
Zoologen Michael Axelsson vid Göteborgs universitet studerar hur fiskhjärtan kan fungera i minusgrader.Programledare: Camilla Widebeck Reporter: Mats Carlsson-Lénart Sveriges Radio 00:19:32 De ursprungliga stamcellerna är kanske inte bäst lämpade för kliniskt bruk.Harpestsjukdomen heter på latin och på engelska Tularemia.Indisk forskning har vuxit från inget till något, anser Rao, men forskningen är ojämn. .I programmet medverkar Rolf Stegmark, växtförädlare Findus, och Örjan Carlborg, professor i genetik SLU.Pelle Zetterstens första reportage från Uganda: 3 Thu, 10:00:00 GMT Många människor i Uganda äter maträtter med bananer dagligen.
Men enligt Rasmus Ole Rasmussen på Nordregio så har grönländarna historiskt sett varit bra på att hantera ett varierande klimat.
När man river ett kärnkraftverk så kan man inte bara ta en stålkula och dunka sönder byggnaderna.
[L_RANDNUM-10-999]